fredag 30 juli 2010

Tjugoåtta bloggar men inget forum

I egenskap av en så'n där som bloggar om barnböcker borde man förstås hålla koll på alla andra som också bloggar om barnböcker... så att man inte missar det som är aktuellt. Jag har följt ett par av dem, men idag gick jag in för att hitta så många svenska barnboksbloggar jag kunde. (Barnboksbloggar på andra språk låtar jag bli idag. Kanske ska jag gå in mer på det en annan gång.)

När detta hittandet nu har genomdrivits kan jag presentera för er en alfabetisk (Valet av sorteringsmetod är en konsekvens av att jag upptäckte de flesta av dessa bloggar idag och ännu inte har hunnit sätta mig in i dem så väl att jag skulle kunna rangordna dem på något vettigt vis. En konsekvens av sorteringsmetoden är att Anna Dunér hamnar först i listan, men det kan hon allt få. Nå't ska man väl ha för att man har ett namn som börjar på A. Annars kan det inte vara så kul att ha det, tänker jag, eftersom det förmodligen leder till att människor vid upprepade tillfällen ringer till en av misstag.) blogtipslista på vårt ämne:


Tjugoåtta stycken har jag alltså hittat. Det är rätt många ändå. Ja, inte lika många som det finns om kläder, men det väntade vi oss kanske inte heller.

Men alla ni andra tjugosju... Hur ska jag hålla reda på er? Hur ska ni hålla reda på varandra? Hur ska ni hålla reda på oss? Jag vill ju prata med er! Vore det inte trevligt att få diskutera detta vårt gemensamma intresse (eller för den delen helt andra saker) med varandra? Jo. Det tycker jag i alla fall. Men låter detta sig göras genom tjugoåtta bloggar?

Ja, det kan det väl göra. Men det känns inte så smidigt alltid. Efter att ha hittat dessa tjugoåtta saknar jag fortfarande en sak. Det är inte en blog till. Dessa tjugoåtta (plus dem som förmodligen finns fast jag inte hittat dem) räcker nog ett tag. Det jag saknar är ett forum.

Om det finns plats för tjugoåtta bloggar om barnböcker borde det finnas tillräckligt med människor för att fylla ut ett forum. Så vad säger ni? Ska vi starta ett barnboksforum? Och var? Och hur? Och... så'nt...

Barnboksentusiaster i hela riket... Förenen eder ...eller så.
        /morbror Oa


Post scriptum: Ni kanske undrar varför alla dessa länkar kommer just idag i stället för i förrgår eller om en månad. Jo, jag har ett själviskt motiv till det. Det är nämligen så att en av de ovan listade bloggarna har utlyst en tävling. Och utformningen av tävlingen är inte så korkad. Den fungerar nämligen så att man deltar i utlottningen av en bok om man sprider ordet om tävlingen. Det leder alltså till att ännu fler har möjlighet att delta i tävlingen... under förutsättning att de ger ännu fler ännu fler möjlighet att delta... och att hitta till bloggen. Genom att delta i tävlingen minskar man alltså sina chanser att vinna. Ja, det vill säga, inte i jämförelse med att inte delta i tävlingen. Deltar man inte i tävlingen är chansen att vinna ungefär 0%. Deltar man är chansen betydligt större. Nåja... Nu har jag länkat till tävlingen i alla fall, så har jag tur vinner jag Räven och Musen letar ny lya (Róka és Egér új otthont keres) av Boglárka Paulovkin. Har du tur så gör jag det inte.

2 kommentarer:

Anna Dunér sa...

Haha, tack för den ärorika placeringen - som jag upptäckte först idag - så där sex år efter att du skrev det ...

Hoppas att du fortfarande bloggar!

Hälsningar, Anna Dunér (first in line)

Oa sa...

Hej, Anna! Det var ju trevligt att du hittade hit till sist. Det händer tyvärr inte så mycket på bloggen i nutiden. Lite mer aktivitet råder på @barnboken på Twitter och Facebook. Vi har några inspelade videoavsnitt också som ingen har hunnit redigera, men nu har vi till sist kommit fram till att det är i podcastform DÄIKB ska göras, så vi har nyligen spelat in ett par sådana avsnitt också. Och de kommer... så småningom...