tisdag 19 januari 2010

Till vildingarnas land

Fjärde säsongen dominerades av uppskjutna och inställda program. Maskinerna i studion ville sällan samarbeta och när julen kom hade vi bara lyckats sända två program (med ej alldeles tillfredställande ljudkvalitet): Andra november hade vi gay-tema och den tjugotredje i samma månad pratade vi om Augustpriset.

Nu har vi fått nys om en ny studio som vi hoppas på att kunna komma bättre överens med och som vi kanske kommer att använda under säsong 5. Men premiären för den säsongen får vänta ett tag. Nu håller vi nämligen på med säsong 4½.

Säsong 4½ skiljer sig från alla andra säsonger genom att den består av videoavsnitt. Vi har spelat in ett avsnitt med pirat-tema, och håller för närvarande på att redigera det. När det är klart ska det kunna ses på YouTube... och här förstås.

På tal om något helt annat, så råkade jag höra att nästa avsnitt av Kino bland annat kommer att ta upp filmatiseringen av den klassiska bilderboken Till vildingarnas land (Where the wild things are) av Maurice Sendak. Det låter intressant så det förslår i väntan på mer från oss. Programmet sänds på fredag 18:15 i P1.

Här är förresten trailern till filmen. Den verkar fokusera på vissa saker som över huvud taget inte förekommer i boken. Kanske är det sådant man måste lägga till för att det ska kännas lönt att göra en långfilm av den. Om det är gjort på ett bra sätt återstår att se. I USA hade filmen premiär redan i oktober, men för Sverige dröjer det till tjugonionde januari.

Inga kommentarer: