måndag 21 november 2016

"Du är inte klok barnboken" återföds i ny form (igen)!!

Ja! Det har mycket riktigt gått två år och lite till sedan förra inlägget. Precis som det hade då. Så, just det. Är det någon blog här i världen som uppdateras regelbundet, så är det denna.

Men frågan är: Vad har egentligen hänt sedan senast?

Joråsåatt... Bäbbelsamlingen växer. Ninja Rövardotter får fler och fler medverkare. Och vi har vid ett par nyliga tillfällen anordnat bilderboksmakarworkshop igen. Dessutom finns det äntligen nya avsnitt av Du är inte klok barnboken att konsumera.

Huruvida några av de fyra radiosäsongerna finns bevarade på något vis, är inget jag vet något om. Men tre videoavsnitt finns att se på YouTube. Sedan finns tre till som jag och pappa Blipblip spelade in, men aldrig redigerade. Det fanns länge en vag förhoppning om att det skulle bli av (och det gör det väl i viss mån fortfarande). Men till sist bestämde farbror Yudhas och jag oss för att videoavsnitt är ute och podcast är inne, och så spelade in tre podcastavsnitt (med en ny signaturmelodi komponerad av Kalle Boman) innan vi kom fram till att de inte verkade bli redigeradare än de sista av videoavsnitten. Så vi bestämde oss för att podcast är ute och live-sändningar är inne. Då slipper man redigera. Och får dessutom fördelen att man kan låta publiken lägga sig i medan programmet pågår.

Nu har vi sänt två avsnitt live via vår facebooksida i denna säsong som är säsong nummer... eh... Ja, du kan räkna själv, så kommer du kanske fram till någon bra siffra. Och fler avsnitt planeras. Än så länge sänds de när det råkar passa sig. Eventuellt bestämmer vi oss för en fast tid så småningom. Kom gärna med förslag, om du tycker att någon särskild tid i veckan är en särskilt bra tid för att titta på Du är inte klok barnboken! Och kom för den delen med förslag på vad vi ska prata om i kommande avsnitt! Eller på personer som vi borde ha med som gäster.

Du är inte klok barnboken #23 framfördes inför publik under Litteraturrundan i Växjö den 17:e september i år. Som gäster hade vi Kim Kimselius, Lisa Rodebrand och Jerker Hultén. Kanske blev bilden vriden nittio grader. Eller så var det biblioteket som hade vridits. Eller så är Jorden rund, så att det egentligen inte spelar någon roll. I alla fall, går programmet (eller åtminstone den del av programmet som utspelas innan batteriet tröt i inspelningsutrustningen) att skåda här:

Du är inte klok barnboken #23

Du är inte klok barnboken live från #LitteraturrundanVäxjö. Värdar: Farbror Yudhas och morbror Oa. Gäster: Kim Kimselius, Lisa Rodebrand och Jerker Hultén. Signaturmelodi: Kalle Boman.

Posted by Krystplatt Kacsnutt on Saturday, September 17, 2016

Du är inte klok barnboken #24 spelades in den 6:e oktober hemma hos mig. I det avsnittet var bara jag och farbror Yudhas med, och programmets tema var troll. Bilden är denna gång inte på snedden, men där emot spegelvänd. Nästa gång ska vi ha lärt oss. Då kommer bilden prognosvis vara utåin. Tills dess, spana här:

Du är inte klok barnboken #24: Den dag då alla troll i skogen ...

Du är inte klok barnboken #24: "Den dag då alla troll i skogen träffades och planterade sina växter". Vi fick smak för att sända live, och lägger således fortsättningsvis fokus på att göra just det. Medverkande: Farbror Yudhas och morbror Oa. Signaturmelodi: Karl Boman. Bebläddrade böcker: Allikin ● Runo Lindskog / Hans Arnold ● Nordisk bok KB ● 1986 Bergtrollens nya hem ● Jan Lööf ● Carlsen/If ● 1976 Mer i förbifarten åsyftade verk: Pippi Långstrump har julgransplundring ● Astrid Lindgren / Ingrid Vang Nyman ● Rabén & Sjögren ● 1979 Vem ska trösta knyttet? ● Tove Jansson ● Norstedts Förlag ● 1960 Skurken i Muminhuset ● Tove Jansson / Per Olov Jansson ● Bonniers Juniorförlag AB ● 1980 Mumintrollen ● Tove Jansson / Lars Jansson / Kenneth Thorén ● Sveriges Radios förlag ● 1969 Det hemska spökhuset ● Kicki Stridh / Eva Eriksson ● Gidlunds förlag ● 1992 Du gamla du fria ● Håkan Hellström ● Woah Dad! ● 2016 Bladen brinner ● Lisa Bjärbo / Johanna Lindbäck ● 2016... Ytterligare några omnämnda personer: Författaren Sofi Poulsen, Sae, Håkan Storsaeter, Martin Melms, pappa Blipblip, Josef Söreke och Anton Arnby.

Posted by Krystplatt Kacsnutt on Thursday, October 6, 2016

Ska jag fortsätta blågga regelbundet, dröjer det ju två år till nästa gång. Medan du väntar, kan du hålla koll på oss ledes Twitter och Facebook.

Med direktsända hälsningar...
-morbror Oa

Inga kommentarer: